🕝 1 minuter
KLART: Budbee etablerar sig i Almnäs och tillför 400 nya jobb
Publicerad 6 september 2021 02:00
Uppdaterad 6 september 2021 02:00

Foto/Bild: Södertälje kommun/Budbee

Den 3 september blev klart att logistik företaget Budbee etablerar sig i Almnäs eftet att kommunstyrelsen beslutat om att godkänna försäljningen av mark i Almnäs till Budbee och Evolv property.

– Vi är i en enorm tillväxtfas och vi ser en ökad efterfrågan på de smidiga och flexibla tjänster som vi erbjuder e-handelskunder. Södertälje är klassisk logistikmark och det är ett naturligt nästa steg för oss att satsa ännu mer här, säger Pontus Håstlund från Budbee till Södertälje kommun.

Budbee som idag levererar paket till 25 miljoner människor i Sverige, Nederländerna, Finland och Danmark, förvärvar 16 600 kvadratmeter mark av Södertälje kommun för att utöka sin verksamhet ytterligare. Terminalen som planeras att stå klart i slutet av 2022 väntas sysselsätta cirka 400 personer.

– Budbee är en mycket fin etablering som ligger helt i linje med vår vision av utvecklingen av Stockholm Syd, Almnäs. Vi har haft diskussioner med Budbee och fastighetsägaren över tid och vi är mycket glada att de nu väljer att inom kort utgå från Södertälje och Stockholm Syd med en stor del av sina transporter, säger Michael Johansson, etableringsstrateg på Samhällsbyggnadskontoret i Södertälje kommun i ett pressmeddelande på kommunens hemsida.

Dela artikeln