Kevin Makota Ström gör det igen - Tar hem SM-Guldet till Nykvarn
Publicerad 27 oktober 2021 02:00
Uppdaterad 27 oktober 2021 02:00

Kevin och Gerry Ström efter helgens SM-guld i Sandviken.

46 sekunder in i finalmatchen, sedan var matchen över och Kevin Makota Ström blev svensk mästare i brottning. Makalöst.

När Telgenytt uppmärksammade supertalangen från Nykvarn i början på juli var vi övertygade att han skulle sätta Sverige och Nykvarn på kartan.

Den 27 augusti visade Kevin att han tillhör toppskiktet i världen genom att komma på en 5:e plats av 24 deltagande nationer under Junior-VM i Ufa i Ryssland. I stora mästerskap har man inte en fjärde placering vilket gjorde att Kevin hamna på 5:e plats och satt lilla Nykvarn på världskartan.

Söndagen den 24:e oktober var Kevin Makota Ström åter i rampljuset. Världstalangen från Nykvarns Brottarförening befann sig i Sandviken och tävlade i Junior-SM i fristilsbrottning där han var överlägset turneringen bästa brottare.

Detta är hans första tävling sedan Junior-VM i augusti och Kevin som är rankad 5:a bäst i världen debuterade i sin nya viktklass 74 kg och gjorde det med bravur. I samtliga matcher vann Kevin på teknisk överlägsenhet i första minuten av första ronden, varav finalen vann han på endast 46 sekunder.

– Det känns jättebra att försvara titeln som svensk mästare ännu ett år, det är ett kvitto på att hårt arbete lönar sig. Det är väldigt tufft att kombinera min elitsatsning i brottning med mina juridikstudier på Stockholms Universitet, vilket gör vinsten ännu mer glädjande för mig. Nu har jag siktet inställt på Senior-SM i Västerås, i November, säger Kevin Makota Ström till Telgenytt.

I och med vinsten, så tog han sitt 5:e raka SM-guld på 5 år.

19 åringen Kevin Makota om comebacken i Tyskland “Gör det jag älskar”