Sport
🕝 1 minuter
Kevin Makota Ström 5:a bäst i världen
Publicerad 27 augusti 2021 02:00
Uppdaterad 27 augusti 2021 02:00

Nykvarns Brottarklubbs stolthet Kevin Makota Ström representerade Sverige i 70 kg fristil vid Junior-VM i Ufa i Ryssland den 16:e till 17:e augusti. Detta är Kevins andra VM i karriären och under båda mästerskapen har han presterat med bronsmatcher.

– Jag vill inte skylla på någonting, men jag har haft en tuff vårsäsong med två diskbråck i ryggen och en stressfraktur i tummen, säger Kevin Makota Ström till Telgenytt.

Under hans framfart mot bronsmatchen ställdes Kevin mot dem stora brottarnationerna Tadzjikistan, Azerbajdzjan och Bulgarien.

Väl i bronsmatchen mötte han värld nationen Ryssland, där han förlorade efter en tapper insats. Kevin slutade därmed på en 5:e plats av 24 deltagande nationer då man i brottning inte har en fjärde placering i stora mästerskap.

– Jag vet att jag är på samma nivå som ryssen i min brottning, men jag hade en stentuff match i ryggen mot Bulgarien nära inpå bronsmatchen. Det påverkade min brottning samtidigt som ryssen inte hade gått någon match tidigare den dagen. Nästa år ska medaljen hem till Sverige, säger stjärnbrottaren Kevin Makota Ström.

Dela artikeln