🕝 1 minuter
Kärleksfull musik helt rätt i tiden
Publicerad 22 februari 2022 01:00
Uppdaterad 22 februari 2022 01:00

Foto: Matthias Matsson.

Södertäljebandet The Beat Band återvänder till Estrad med två hyllningskonserter till The Beatles tillsammans med gästartisten Göran Wiklund. Energin på lördagens spelning var hög och stämningen munter.  

Som Telgenytt berättat tidigare skulle helgens konserter infalla 2020, när det var sextio år sedan Beatles grundades. Titeln  “60 year of Beatles” står kvar även två år senare.   

Under min intervju med Henrik Cevert, gitarrist och sångare, gick vi ofta över till diskussioner om Beatles i allmänhet. Jag påminde till exempel att det i år var 60 år sedan trummisen Ringo Starr kom med i Beatles.  

– Så nu kanske det skulle heta Beatles +  Ringo 60 år, sa en skrattade Henrik, men la till att det där spelar inte så stor roll. Det är helt enkelt en hyllningskonsert till Beatles genombrott i början av ett årtionde.   

Och nej, det spelar knappast någon roll. Beatles var ett högst produktivt band som när de var aktiva spottade ur sig i snitt 1-2 skivor per år, exklusive en drös singlar som inte hamnade på plattorna. Lägg till solokarriärer, legendariska spelningar, filmer med mera och det finns alltid något jubileum att uppmärksamma.   

Och det är musik värd att uppmärksamma. Beatles är nog världens mest älskade band och det märks även i Södertälje. Stolarna vid stadsscenen är välfyllda. 

Energin är hög och stämningen munter där den musikhistoriska tidsresans varvas med underhållande anekdoter, både personliga och från bandets historia. Det är en konsert av fans till fans.  

Ett tajt band bjuder på egensinniga tolkningar med soultoner från gästartisten Göran Wiklund.  Explosiviteten i andra aktens psykedeliska låtar måste särskilt lyftas fram. Ett härligt framförande av “Got To Get You Into My Life” med blåsare från Kulturskolan i Södertälje och Järna måste också uppmärksammas.  

Till sist är musikens “peace, love and understand”-tema (med betoning på “love”) helt rätt i dessa tider. Gott så.  

The Beat Band + Göran Wiklund spelar också ikväll på Estrad kl. 18.00. 

Dela artikeln