🕝 1 minuter
Kaos när rökfyllt flyg evakuerades på Arlanda
Publicerad 12 december 2023 09:30
Uppdaterad 12 december 2023 04:40

Pressbild: Swedavia

Ett flygplan med 189 passagerare ombord, däribland Södertäljebor, tvingades till en nödevakuering på Arlanda efter att det börjat ryka kraftigt i kabinen.

Det var på ett flygplan tillhörande Ryanairs dotterbolag Buzz med destination Krakow som problemen uppstod vid 10-tiden på söndagsförmiddagen.

Efter att passagerarna gått ombord meddelade personalen att planet skulle ”avfrostas” innan avgång. När motorerna startades hördes en kraftig smäll, varefter en lukt spreds i kabinen, rapporterar Aftonbladet.

Julkassen. Ett samarbete mellan S:t Afrems ortodoxa kyrka och Telge nytt.

Rök började komma in i kabinen och flera passagerare började hosta och må dåligt. Efter att larm inkommit till räddningstjänsten evakuerades planet med hjälp av rutschkanor.

Enligt LT fanns Södertäljebor ombord på det drabbade planet. En av dem beskriver upplevelsen som oerhört skrämmande.

– En minut till och jag hade svimmat av röken. Vi satt där i en kvart och folk fick panik och började gråta. Jag tvingades kasta mig ut på rutschkanan för att få luft, sade han till tidningen.

Inga allvarliga personskador har rapporterats efter händelsen. Passagerarna erbjöds vård på Arlanda och polis och räddningstjänst biträdde under evakueringen.

Skribent: Lucas

.

Dela artikeln