🕝 2 minuter
Kampanjvecka sätter fokus på utsatta grupper i Södertälje
Publicerad 21 november 2023 09:00
Uppdaterad 20 november 2023 21:03

Foto: Alexander Isa

Under veckan anordnas den årliga kampanjen ”Södertälje mot våld och förtryck” där kommunen flaggar orange. I år riktas särskilt ljuset mot sårbara grupper i kommunen.

– Denna veckas fokus och program känns väldigt viktigt. Ingen människa ska behöva leva i ofrihet och i otrygghet oavsett vilka förutsättningar vi föds in i eller drabbas av i livet, säger Viktoria Hjulström (S), Socialnämndens ordförande.

Återigen arrangerar Södertälje kommuns samordnare mot våld i nära relationer tillsammans med styrgruppen för våld i nära relationer och hedersrelaterat våld kampanjveckan ”Södertälje mot våld och förtryck”. Under veckan kommer det att hållas lunchseminarier i kommunens lokaler måndag till torsdag och på fredagen anordnas ett seminarium vid S:t Ragnhilds församling i samarbete med Svenska kyrkan.

Artiklen fortsätter efter annonsen

(Annonslänk)

Som avslutning på veckan arrangeras ett fackeltåg genom Södertälje centrum på fredagskvällen. Kommunen flaggar också med orange flaggor under hela veckan. Den orangea färgen representerar en framtid fri från våld, särskilt våld mot kvinnor och flickor.

– Varje flickas och kvinnas rätt att leva ett liv i frihet och fritt från våld och förtryck är en grundläggande fråga. I vårt samhälle och i det arbete som vi utför är det viktigt att tillgodose individens bästa och de förutsättningar som finns, säger Hjulström.

Bakgrunden till kampanjveckan är FN:s internationella dag den 25 november som uppmärksammar det våld som framförallt kvinnor och flickor utsätts för globalt. I Södertälje vill man lyfta frågan lokalt och sätta fokus på våld i nära relationer.

– Vi hoppas att många vill gå med i fackeltåget på fredagen för att visa sitt stöd för alla som blivit utsatta för våld eller förtryck, säger Johannes Evers Gester som är samordnare mot våld i nära relationer i Södertälje kommun.

Alla aktiviteter och föreläsningar under veckan är kostnadsfria och öppna för både kommunens medarbetare och invånare.

Skribent: Lucas T.

Dela artikeln