🕝 1 minuter
Kommunen förbjuder Kallforsföreningen att sälja fika på idrottsanläggning
Publicerad 4 maj 2022 02:00
Uppdaterad 4 maj 2022 02:00

Foto: FC Kallfors.

I flera år har FC Kallfors sålt fika när barnen tränar och spelar fotboll på Ljungbackens IP i Järna. I ett mail till FC Kallfors skriver Södertälje kommun att de nu förbjuds att sälja fika från den egna kiosken.

Orsaken är att Järna SK har ett treårigt avtal med kommun om ensamrätt till all försäljning på Ljungbackens IP.

I flera års tid har FC kallfors använt sig av en husvagn som fungerat som föreningens kiosk, men nu är det slut med försäljning och intäkter som går till barnens och ungdomsspelarnas klubbkassa.

På sin hemsida skriver FC Kallfors att föreningen utesluts från flera intäktsmöjligheter och anläggningens nyttjande.

– Kommunen och JSK har nu tecknat ett samverkansavtal där JSK har nyttjanderätten till lokalerna, ensamrätten till servering och ensamrätt att skylta med reklam på Ljungbacken. Kallfors stängs ute från allt och kommunpolitikernas och tjänstemännens förakt mot FC Kallfors verksamhet är tydlig, skriver FC Kallfors på sin hemsida.

På sociala medier rasar kritiken mot kommunens beslut där fler anser att klubben utesluts och barn bli lidande.

Till LT säger Michael Andersson, anläggningschef på Södertälje kommun, att det finns möjligheter för FC Kallfors att vid större evenemang, exempel en fotbollsturnering, bedriva försäljning under det aktuella evenemanget.

– Jag förstår verkligen deras behov och önskemål att bedriva försäljning. Men om man bara ska göra det när man själv har matcher tar man inte ansvar för andra verksamheter, säger Michael Andersson till tidningen.

Dela artikeln