🕝 1 minuter
Två gripna för dödsskjutningen i Saltskog
Publicerad 8 oktober 2022 12:02
Uppdaterad 8 oktober 2022 18:52

Läsarbild.

En 19-åring sköts till döds och en 16-åring skadades allvarligt vid 18-tiden i torsdags i Saltskog.

Nu har polisen gripit två tonåringar som misstänks för dödsskjutningen, det rapporterar Aftonbladet under lördagen.

Det var på torsdagskvällen som två unga män sköts på öppen gata med flera skott. En 19-åring avled på plats och en 16-åring vårdas fortfarande på sjukhus för allvarliga skador, men ska enligt uppgifter inte vara livshotande.

Efter dödsskjutning ska flera ögonvittnen sett hur maskerade gärningsmän lämnat platsen på mopeder, mörkklädda och maskerade. Ett stort polispådrag inleddes som resulterade i att mördarnas misstänka flyktfordon hittades av polisryttare dagen efter.

Läsarbild.

Mopeden som var parkerad vid ett flerfamiljshus kunde hittas efter flera tips från allmänheten, vilket Aftonbladet var först med om att berätta.

Flyktfordonet skickades in till analys och i samband med fyndet ska tre personer ha hämtats in till förhör, men samtliga släpptes efter att de blivit hörda av polis.

Nu rapporterar Aftonbladet att polisen gripit två tonåringar misstänka för dödskjutningen i Saltskog, men i nuläget så varken kommenterar eller bekräftar polisen uppgifterna.

– Utredningsläget är oerhört intensivt vad gäller beslag och förhör med personer. Vi tar in ett antal personer i förhör i utredningarna som gäller den senaste tidens händelser i Södertälje, säger polisens presstalesperson, Anders Bryngelsson, till Aftonbladet.

Dela artikeln