Södertälje kommun
🕝 2 minuter
Succé för Södertäljes dansgrupp i Talang
Publicerad 3 februari 2023 21:49
Uppdaterad 4 februari 2023 03:48

Foto: Pressbild/Skärmbild TV4.

Stående ovationer och fyra solklara ”Ja” från Talang-juryn. Mara Benitez Soto Izgin och hennes 18 elever på Kuba Dance Company från Södertälje gjorde succé under kvällens program och går vidare till semifinal.

– Jag är så glad att ni kom hit. Sverige behöver dansgrupper som er för ni är helt otroliga, säger svenska komikern och influensern Johanna Nordström under programmet till Kuba Dance Company från Södertälje.

När gruppen tog plats på scen kastades ljus på Södertäljes dystra månader med flera dödsskjutningar i staden. Den 6 oktober i fjol sköts två personer med flera skott i Saltskog. En man avled på plats efter de svåra skottskadorna.

Bara ett stenkast från brottsplatsen hade Mara Izgin en pågående danslektion med flera barn. En av flickorna var på väg till lekparken där skjutningen inträffade, men avvek i sista stund.

Mara Izgi med tre av sina elever. Bild: Skärmdump TV4

Händelsen skapade stor oro i bostadsområdet, men även bland de föräldrar som skjutsade sina barn till platsen för att dansa med den kubanska läraren.

Men flickorna visa mod och styrka.

– När man dansar känner man sig stark. Södertälje har haft många mörka dagar, men vi ger inte upp och vi fortsätter att kämpa för våra drömmar, säger dansläraren Mara till TV4.

Flickorna från Södertälje hade stort stöd på plats. Bild: Skärmdump TV4

Under kvällens program visade 18 flickor från Kuba Dance Company, hela Sverige, att Södertälje står för så mycket mer än det våld som stått i rampluset den senaste tiden.

– Den här kraften som ni har i er och att ni ställer er upp, rakryggade, för Södertälje och svarar med just det här. Det är starkare än alla pistoler i hela världen, säger sångaren och producenten, Viktor Norén som sitter i juryn till flickorna från Södertälje.

Kuba Dance Companys fantastiska prestation gav dem fyra ”Ja” från Talang-juryn och därmed gick de vidare till nästa omgång. Där var samtliga jury eniga och beslutade att skicka Södertäljegruppen vidare till semifinal i mars.

– Det känns så bra att vi har en superbra dansgrupp i semifinal, säger Johanna Nordström från Talang-juryn.

Läs även: – Noor från Södertälje fick en golden buzzer i Talang

Kuba Dance Company från Södertälje. Foto: Pressbild

Foto: Pressbild

Foto: Pressbild

Dela artikeln