🕝 1 minuter
Stor polisinsats - Tre personer jagas efter vapenfynd
Publicerad 16 april 2024 02:58
Uppdaterad 16 april 2024 12:19

Läsarbild

En omfattande polisinsats pågår i Ronna där flera personer är på flykt efter att ha undvikit en kontroll. Polisen har bekräftat för Telgenytt att ett skjutvapen har hittats.

En rutinmässig kontroll av en polispatrull i Ronna eskalerade till en stor insats på måndagskvällen när flera personer vägrade bli kontrollerade och avvek från platsen. I jakten som följde upptäckte polisen ett skjutvapen vid Byvägen som polisen misstänker att personen kastat i från sin när de flydde från platsen till fots.

– Det är ett skjutvapen som har anträffats på platsen, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Polispatruller på plats på Byvägen efter vapenfynd
Foto: Shamash Oyal

Ett stort område i närheten av fyndplatsen spärrades av, och polisen fortsatte sina sökningar i området strax efter midnatt. Dessutom beslagtog polisen en elcykel på platsen för vidare utredning. Parallellt med detta pågår en intensiv jakt på de personer som flydde platsen med hjälp av bland annat polishundar.

– Det börjar med att polisen vill kontrollera några personer, men när de ser polisen avviker de. I anslutning till platsen där dessa personer befann sig hittade man sedan ett misstänkt skjutvapen, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Det hittade skjutvapnet har tagits i beslag för vidare analys och en förundersökning om grovt vapenbrott har påbörjats. Polisens insatser i området fortsätter med hög prioritet, men trots det omfattande sökandet har ingen av de efterlysta personerna gripits.

(Annonslänk)

Dela artikeln