🕝 1 minuter
Stor polisinsats efter skottlossning i Västergård
Publicerad 19 juni 2024 16:04
Uppdaterad 19 juni 2024 18:16
Foto: Shamash Oyal

Polisen har larmats om en skottlossning i Västergård, Södertälje. En förundersökning om försök till mord och grovt vapenbrott har inletts.

En omfattande polisinsats pågår i Västergård i Södertälje efter att skott avlossats mot en bostad. Enligt polisen befann sig personer inne i bostaden vid tillfället, men inga rapporter om fysiska skador har inkommit.

-Någon eller några har tagits in på förhör och flera har kontrollerats i samband med skjutningen. Ingen ska ha kommit till skada då det har befunnit sig personer i bostaden, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Flera polispatruller och en helikopter är på plats för att utreda händelsen. Enligt uppgifter till Aftonbladet misstänks en ung person vara inblandad, och polisen letar efter en man på elsparkcykel klädd i vitt. Polisen har dock inte bekräftat något signalement.

Förundersökningen gäller försök till mord och grovt vapenbrott, och polisen arbetar intensivt för att samla in bevis och vittnesmål.

Polisen bekräftar att de misstänker koppling till annan brottslighet. Vad för brottslighet vill polisen i nuläget inte gå in på.

Texten uppdateras:

Foto: Shamash Oyal
Foto: Shamash Oyal
Foto: Shamash Oyal
Dela artikeln