🕝 1 minuter
SENASTE NYTT: Stjärnan Einár skjuten till döds
Publicerad 22 oktober 2021 02:00
Uppdaterad 22 oktober 2021 02:00

 Prisbelönade artisten Einár. Bild/Foto: Creative Commons.

Artisten Einar, 19, sköts till döds i Hammarby Sjöstad. Det rapporterar flera medier under natten till fredagen.

På hans Instgram har hans senaste inlägg fått över 2000 kommentarer på kort tid där kondoleanserna svämmar över.

– Den skottskadade mannen är avliden. Han avled på platsen. Man gjorde livräddande åtgärder men hans liv gick inte att rädda, säger Carina Skagerlind hos polisen till Expressen.

”Vila i frid” och ”RIP”, skriver sörjande fans efter stjärnans bortgång.

Enligt uppgifter ska den kända artisten Einár, Nils Kurt Erik Einar Grönberg som han egentligen heter, ha skjutits i huvudet och bröstet, hans liv gick inte att rädda och avled på platsen.

Larmet om skottlossning inkom till polisen sent under torsdagskvällen, klockan 22:50. När polisen väl kom till platsen hittades en ung man allvarlig skottskadad och hade hjärtstillestånd.

Polisen befann sig, sent natten till fredagen, på plats och spärrade av brottsplatsen för att bland annat hålla förhör med vittnen samt arbeta för att säkra eventuellt filmmaterial.

– Det finns uppgifter om att två personer har setts springa från platsen. Vi kontrollerar alla vi träffar och inventerar filmmaterial som kan finnas på platsen för att få snabba bilder, säger Carina Skagerlind till Aftonbladet.

En intensiv sökinsats med flera polispatruller och polishelikopter sattes in för att leta efter gärningspersonen/personerna.

Vid 01-tiden hade polisen ännu ingen gripen för mordet artisten.

”Den skadade personen som är en man är avliden och de närmaste anhöriga är underrättade. En förundersökning om mord är inledd och polisens insatser på brottsplatsen fortsätter. Arbete pågår med spårsäkring och fortsatta förhör med vittnen. En inventering och analys av bildmaterial har också pågått och dörrknackning kommer att ske.” skrev polisen i ett pressmeddelande klockan 00:45.

Dela artikeln