🕝 1 minuter
JUST NU: SSK-talangerna Filip och Ludvig draftas i NHL
Publicerad 8 juli 2022 22:58
Uppdaterad 8 juli 2022 22:58

Foto: Filip Nordberg / Florida Panthers.

SSK spelarna Filip Norberg och Ludvig Jansson draftas i NHL under dagen. Men även tidigare SSK-spelarna, Noah Östlund, Calle Odelius och Jonathan Lekkerimäki draftas i NHL.

Filip väljs av Ottawa Senators som nummer 64 i andra ronden och Ludvig väljs i fjärde ronden som nummer 125 av Florida Panthers.

Både Filip och Ludvig har under den gånga säsongen haft fina framgångar.

Förra säsongen gjorde Filip Nordberg sex mål och 13 assist på 36 matcher för Södertälje SK, U20.

– Norberg har den fysiska ramen för att göra en NHL-inverkan, skriver Sportsnet.

Jansson har rankats som bland en av de främsta skridskoåkarna i Europa. NHL Central Scouting placerar honom på nummer 35:a bland europeiska skridskoåkare.

– Jansson är en elitåkare som gör att han kan tävla på båda sidor om pucken. Svensken kan också ta kommandot över ett maktspel. Det är något som Florida verkligen behöver med tanke på deras power play-prestanda i slutspelet, skriver Flteams.

Förutom Filip och Ludvig draftas även tidigare SSK-fostrade spelarna Noah Östlund, Calle Odelius och Jonathan Lekkerimäki i NHL.

Två SSK-spelar och tre spelare med anknytning till SSK draftas i NHL, något som Södertälje Sportklubb är oerhört stolta över.

– Det här är en stor eloge till vår ungdomsverksamhet, säger Andreas Lindbäck, headcoach för J20 och huvudansvarig för SSK:s hockeygymnasium till SSK.

– Jag vill även lyfta fram Noah Östlund, Calle Odelius och Jonathan Lekkerimäki som vi måste passa på att gratulera. Två av dem är fostrade i SSK sedan barnsben, innan dem sedan fortsatt i en annan förening, säger Andreas.

Dela artikeln