🕝 1 minuter
Pojke död i Södertälje - En person gripen
Publicerad 8 januari 2024 15:07
Uppdaterad 8 januari 2024 17:29

Foto: Shamash Oyal

En minderårig har hittats död i Södertälje. Just nu pågår en stor insats i Södertälje med flera polisenheter och en person har gripits misstänkt för brott.

På måndagsförmiddagen, vid 11:00-tiden, tillkallades flera polis- och räddningsenheter samt en ambulanshelikopter till ett bostadsområde i Rosenlundsområdet. Detta efter att en inringare slagit larm och uppgav att det fanns en allvarligt skadad person inne i en lägenhet.

Väl på plats hittades en skadad minderårig som fördes till sjukhus med ambulans.

– När polispatrullen kom till platsen påträffades en minderårig pojke som hade livshotande skador samt en vuxen man. Pojken fördes med ambulanshelikopter till sjukhus samtidigt som livsuppehållande åtgärder genomfördes, men hans liv gick inte att rädda, säger polisens presstalesperson Ola Österling, till Telgenytt

Mannen som påträffades i lägenheten greps av polisen och är nu misstänkt för brott. Den gripna mannen och den avlidna pojken ska ha en nära relation, enligt uppgifter TV4 ska mannen vara pojkens far.

– Lägenheten är avspärrad, och en teknisk undersökning kommer att ske. Vi kommer även genomföra dörrknackning, säger Ola Österling.

Enligt polisen har familjen underrättats om dödsfallet.

Polishelikopter vid Rosenlundområdet. Foto: Alexander Isa

Dela artikeln