🕝 2 minuter
Misstänkt farligt föremål hittat i villaområde
Publicerad 22 september 2023 00:19
Uppdaterad 22 september 2023 01:48

Foto: Shamash Oyal

En stor polisinsats pågår vid ett bostadsområde där avspärrningar har upprättats. Enligt uppgifter till Telgenytt har ett misstänkt farligt föremål hittats utomhus.

På onsdagskvällen larmades polisen till Lövåsavägen efter boende i en villa hittade ett föremål utanför sitt hus. På torsdagskvällen kom det in ett nytt larm där boende i en villa hittade ett föremål utanför sitt hus. Polisen ryckte snabbt ut till platsen, samma område och av samma anledning som igår, vilket polisen bekräftade för Telgenytt under torsdagskvällen.

– Ja, vi är i samma område. Också denna gång då med anledning av ett anträffat misstänkt farligt föremål.

Foto: Shamash Oyal

Under gårdagens incident utsattes en villadörr för en mindre detonation, men det har ännu inte fastställts om det var pyroteknik eller något annat som detonerade. Strax innan midnatt tillkallades polisen återigen till samma villaområde vid Saltskog/Västergård, men föremålet har enligt polisen inte upptäckts på samma adress som tidigare.

Polisen har upprättat stora avspärrningar på platsen där de sökt igenom och säkrat området. Även räddningstjänsten befann sig på plats med flera enheter. Däremot har någon detonation har inte ägt rum, men det nationella bombskyddet tillkallades till platsen för att undersöka föremålet.

Uppdatering:

Klockan 00:25, natten mot fredag, lyckades Nationella bombskyddet oskadliggöra föremålet och kunde kort därefter lämna platsen. Trots detta har avspärrningarna ännu inte tagits bort.

– Inga fler potentiellt farliga föremål anträffas och inte heller någon misstänkt gärningsman, skriver polisen på sin hemsida.

Polisen ger i nuläget ingen information om föremålets beskaffenhet, men utreder händelsen som ett fall av förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Bakgrunden till händelsen är oklar och kommer att vara en del av utredningsarbetet.

Se film från platsen

Nationalla bombskyddet på plats. Foto: Shamash Oyal

Foto: Shamash Oyal

Foto: Shamash Oyal

Flera räddningsenheter på plats. Foto: Shamash Oyal

Foto: Shamash Oyal

Dela artikeln