🕝 1 minuter
Matchen mellan SSK - Djurgården avbruten
Publicerad 24 november 2023 20:48
Uppdaterad 25 november 2023 15:03

Foto: Arkivbild

Oroligheter på läktaren har tillsvidare gjort att matchen i Scaniarinken pausats. Säkerhetsdeligationen på plats i arenan gav efter flera incidenter med pyroteknik på bortastå order till domarteamet att avbryta matchen och skicka ut spelarna i omklädningsrummet.

I början av andra perioden bröt domarteamet matchen när det för tredje gången avfyrades pyroteknik på bortastå där djurgårdssupportrarna höll till. En stund efter att spelarna fick lämna isen kom ett beslut av polisen att arena skulle tömmas på publik och att matchen inte skulle återupptas förrän arenan var tom på folk.

”Absolut inte bra, det är absolut ingenting vi vill ha i varken hockeyallsvenskan eller svensk ishockey” säger Hockeyallsvenskans sportchef Erik ryman till TV4 efter att matchen avbrutits.

-Polisen har varit inblandad här och gett information, det är de som har tagit beslut här ihop med säkerhetsavdelningen att matchen spelas klart när vi har tömt ishallen, fotsätter han.

I direktsändning visades tumultartade bilder där djurgårdssupportrar kastade papperskorgar, bord och andra föremål mot ordningsvakter och annan arenapersonal.

I skrivande stund är matchen fortfarande inte igång.

Dela artikeln