🕝 1 minuter
Lastbil välte - Totalstopp på E4 i Södertälje
Publicerad 18 april 2023 10:27
Uppdaterad 18 april 2023 14:32

Arkivbild.

En lastbil med släp välte strax före klockan 9 på tisdagsmorgonen och blockerar just nu all trafik.

E4 är helt avstängd i norrgående riktning på grund av olyckan och orsakar stora trafikstörningar. Det finns i nuläget inga rapporter om personskador. Föraren i lastbilen var enligt uppgifter ute ur fordonet och på benen när räddningstjänsten anlände, men det är oklart om han skadades i olyckan.

Enligt uppgifterna läcker det även drivmedel, eventuellt från lastbilens tank. Just nu befinner sig räddningstjänsten på plats med flera enheter och i nuläget finns det ingen prognos för när vägen kan öppnas. Vägen kan vara blockerad fram till klockan 15:00.

”Föraren är en man i 30-årsåldern och har fått lättare skador av händelsen. Det är oklart om han kommer att föras till sjukhus. Långa köer har uppstått efter olyckan och polisen arbetar med att vända tillbaka fordonen som fastnat i norrgående riktning till trafikplats Järna. Bärgningsarbetet riskerar att bli långvarigt. Föraren har blåst negativt i polisens sållningsinstrument och förs till sjukhus med ambulans.”, skriver polisen på sin hemsida.

Dela artikeln