🕝 1 minuter
Lägenhetsbrand i Södertäljes högsta byggnad
Publicerad 1 november 2023 23:01
Uppdaterad 2 november 2023 13:37

Foto: Michael Lundqvist

Polis, ambulans och räddningstjänst har ryckt ut till en brand i flerfamiljshus på Östergatan i Grusåsen. Enligt uppgifter brinner det högt upp i fastigheten.

En stor insats pågår för närvarande på Östergatan i Grusåsen, efter rapporter om en brand i en byggnad. Olyckan inträffade vid 20:30 på onsdagskvällen och ska enligt uppgifter ha startat i en lägenhet högt upp i det så kallade Stockholmberget – Södertäljes högsta hus.

Polis, ambulans och räddningstjänst är snabbt på plats för att hantera situationen och säkerställa att alla boende är i säkerhet. Än så länge är det oklart om det finns några skadade eller vilka skador branden kan ha orsakat.

– Det brinner på våning fem, just nu har ja inte mer information. Det är en pågående instats, säger räddningstjänsten presstalesperson till Telgenytt.

Uppdatering:

”Branden har startat i en lägenhet och ska inte spridit sig. Flera boende i huset har spontanevakuerat och tagit sig till en uppsamlingsplats. Gatan har spärrats av vilket gör att busstrafiken inte kan ta sig fram. Ingen person uppges i nuläget vara skadad.”, skriver polisen i ett pressutskick.

TV / BILDEXTRA: Branden i Grusåsen

Foto: Shamash Oyal

Dela artikeln