🕝 1 minuter
Lägenhetsbrand i centrala Södertälje
Publicerad 8 mars 2024 23:13
Uppdaterad 19 mars 2024 16:34

Foto: Shamash Oyal

En stort räddningsinsats inleddes på fredagskvällen efter att inringningars sett svart rök välla ut ur en bostad i centrala Södertälje.

En kraftig brand bröt ut på Storgatan i centrala Södertälje under fredagskvällen, vilket ledde till ett stort pådrag från räddningstjänsten. Branden, som snabbt väckte stor uppmärksamhet, rapporterades till SOS Alarm strax efter klockan 21.

Räddningsinsats på plats

Ett flertal räddningsenheter, däribland brandkår, ambulanser och polisstyrkor, dirigerades omgående till händelseplatsen. Enligt initiala rapporter från en ögonvittne observerades tjock svart rök välla ut från en av lägenheterna i ett bostadshus.

Räddningstjänsten bekräftade senare att det var en lägenhetsbrand de stod inför. Tur i oturen var att lägenhetens boende inte befann sig hemma vid brandtillfället, och ingen person kom till skada i samband med händelsen.

Foto: Shamash Oyal

Brandorsaken fortfarande okänd

Strax före klockan 22 kunde räddningstjänsten meddela att branden var under kontroll och började avveckla sin närvaro på platsen. Än så länge är orsaken bakom branden inte fastställd, och en utredning förväntas följa för att klargöra händelseförloppet.

Tack vare snabb insats från räddningstjänsten och frånvaron av boende i lägenheten kunde en potentiellt farlig situation avvärjas utan personskador.

Dela artikeln