🕝 1 minuter
Här attackeras koranbrännaren Momika i centrala Södertälje
Publicerad 21 augusti 2023 20:09
Uppdaterad 21 augusti 2023 20:09

Foto: Alexander Isa

Salwan Momika, mannen som vid flera tillfällen bränt en Koran attackerades i centrala Södertälje under måndagen av en man med boxningshandskar. Både ambulans och polis kallades till platsen för att hantera situationen.

Det var strax efter lunchtid, vid klockan 14, blev Momika påhoppad av en okänd gärningsperson. Vittnesuppgifter pekar på att angriparen bar boxningshandskar och gick till attack med både sparkar och slag.

– Kom så leker vi. Du och jag. Så, slå då, varför är du rädd, sa gärningsmannen i boxhandskar på arabiska till Salwan Momika som upprepande gånger säger att inte komma närmare.

Polisen och ambulansen anlände snabbt till platsen efter att larmet hade gått. Momika, som drabbades av attacken, behandlades på plats av ambulanspersonal innan han fördes till sjukhus för ytterligare vård och undersökning. Polisen har inlett en utredning angående händelsen och söker aktivt efter den misstänkta gärningspersonen.

Salwan Momika har tidigare varit föremål för kontrovers och debatt på grund av sin handling att bränna en Koran. Händelsen ledde till starka reaktioner både nationellt och internationellt.

Polisen har inlett en förundersökning gällande misshandel, men det är i nuläget okänt om gärningsmannen gripits av polis.

Läs även: – Kvinna med brandsläckare ingrep mot koranbrännaren

Dela artikeln