🕝 1 minuter
Jagades av person på elsparckyckel - Besköts med flera skott
Publicerad 9 september 2022 18:47
Uppdaterad 29 september 2022 11:37

Foto: Alex Ataseven.

På eftermiddagen sköts en man med flera skott när han kom körandes med sin bil – mitt i ett villaområde.

Mannen fördes till sjukhus med ilfart och just nu har polisen spärrat av ett stort område i Geneta där det pågår en brottsplatsundersökning.

– Den skadade är förd till sjuks och just nu pågår en tekniskt undersökning på platsen, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Bilen besköts med flera skott. Foto: Alex Ataseven.

Det vara på fredagseftermiddagen som mannen var på väg hem när han, enligt uppgifter till Telgenytt, överraskades av en gärningsperson på en elsparkcykel.

– Jag hade precis kommit hem och stängt ytterdörren när jag hörde flera skott. När jag tittade ut efter en liten stund såg jag ingenting, men sen efter en liten stund så körde flera polisbilar förbi mitt hus och då förstod jag att något allvarligt hade hänt, säger en som bor i området till Telgenytt.

Gärningspersonen ska då avlossat flera skott som träffade bilen i både sidorutan och på den bakre rutan.

Gärningspersonen ska fortsatt att skjuta mot bilen efter att den kört vidare. Bilfärden avslutades slutligen på en uppfart i villaområdet.

Foto: Alex Ataseven.

De skjutne ska vara en man i medelåldern och fördes till sjukhus för vård av sina skador, tillståndet är i nuläget oklart.

– Vi har inlett en förundersökning om mordförsök och befinner oss just nu på platsen med flera enheter, säger polisen till Telgenytt.

Ingen person är i nuläget gripen efter fredagens skjutning.

Dela artikeln