Just nu
🕝 1 minuter
JUST NU: Fyra äldre utsatta för bedrägerier - "Kvinna klädd i mörka kläder"
Publicerad 24 maj 2023 20:52
Uppdaterad 24 maj 2023 20:59

Arkivbild

Inom loppet av några timmar utsattes fyra äldre personer för bedrägerier i Södertälje. Nu utreder polisen om det kan finnas kopplingar mellan samtliga fall.

Enligt polisen är det troligt att samma personer ligger bakom flera bedrägerier riktade mot äldre i Södertälje. I samtliga fall har de äldre först blivit kontaktade via telefon, följt av ett besök av en person hemma hos dem.

– Det är gemensamt för de fyra brottsoffren att de är över 80 år och att de först blivit kontaktade via telefon innan någon kom hem till dem för att hämta uttagskortet, skriver polisen på sin hemsida.

Polisen misstänker att samma individer både har ringt och besökt de äldre i Södertälje under onsdagen. Brotten har inträffat sedan klockan 13 samma dag, och en av de äldre har gett en beskrivning av en av de misstänkta personerna som en kvinna klädd i mörka kläder.

För att identifiera de misstänkta har polisens tekniker undersökt en av bostäderna i hopp om att hitta fingeravtryck eller dna-spår som kan kopplas till grovt bedrägeri och föregivande av allmän ställning.

Polisen uppmanar nu allmänheten att öppet diskutera bedrägerier med sina äldre anhöriga. Det är tyvärr vanligt att äldre blir offer för bedragare, men genom att ha öppna samtal om bedrägerier kan man bidra till att förebygga att de blir lurade.

(Annonslänk)

Dela artikeln