🕝 1 minuter
En man död i samband med polistransport
Publicerad 18 mars 2023 17:06
Uppdaterad 18 mars 2023 18:05

Arkivbild

En man i 65-års åldern har avlidit i samband med en polistransport i Södertälje, det bekräftar polisen på lördagseftermiddagen. Dödsfallet ska ha inträffat under fredagskvällen.

Det var vid 18-tiden under fredagen som en 65-årig man som skulle föras till sjukhus för vård av missbruk, men i fordonet försämrades mannens tillstånd drastiskt.

I samband med att mannen ska tas ut ur polisfordonet blir mannen väldigt dålig och hans tillstånd gick snabbt nedåt Ambulans tillkallas till platsen samtidigt som polispatrullen gav mannen hjärt- och lungräddning, men trots de livräddande insatserna som genomfördes gick inte hans liv rädda. 65-åringen avled på plats. 

Mannens anhöriga har underrättats om dödsfallet som inträffade på fredagskvällen den 17 mars i Södertälje klockan 17:36. En åklagare på Särskilda utredningar har inlett en förundersökning för att undersöka om något fel begicks av polisen under händelsen.

Särskilda åklagarkammaren handlägger främst misstankar om brott av poliser, åklagare, domare, riksdagsmän och vissa andra befattningshavare. 

Dela artikeln