🕝 1 minuter
JUST NU: Coop och ICA sänker priset på flera varor
Publicerad 27 mars 2023 14:19
Uppdaterad 27 mars 2023 14:19

Foto: Alexander Isa / Pressbild Coop.

Nu hakar flera livsmedelsjättar efter Lidls prissänkningar. Båda Ica och Coop Sänker priset på flera av sina vara meddelar bolagen under måndagen.

ICA sänker priser till butikerna på över 300 varor med mellan 5 och 25 procent, samtidigt som Coop sänker priserna på färska grönsaker och frukt med 12%.

– Vi ser att våra medlemmar har det svårare ekonomiskt nu. De handlar mer av kampanjvaror, utnyttjar medlemserbjudanden i högre grad och flyttar handen i hyllan till billigare alternativ. Vi ser också att fler prioriterar bort den för hälsan så viktiga kategorin frukt och grönt. Det är olyckligt och inte hållbart. Nu gör vi en rejäl sänkning av priserna för att våra medlemmar fortsatt ska kunna prioritera att äta frukt och grönsaker, säger Marie Nygren, vd Coop Sverige i ett pressmeddelande.

ICA sänker varor från det egna märkesvaror inom breda produktkategorier som bröd, fågel, ost, chark, såser, skafferi, barnmat och hygienprodukter, men även andra leverantörer.

– Med den här breda prissänkningen så skapar ICA Sverige förutsättningar för alla ICA-handlare att sänka priserna till kunderna i sina butiker. Då varje ICA-handlare bestämmer över sitt sortiment och sätter sina egna priser så kommer kunderbjudandet och antalet artiklar variera lokalt mellan olika ICA-butiker. Hela ICA jobbar nu hårt för att hjälpa kunderna i det tuffa läge som råder och jag är därför mycket glad att vi nu i ett första steg tillsammans med några av våra leverantörer kunnat få till denna breda satsning trots det ansträngda läge som också hela livsmedelskedjan är i, säger Eric Lundberg, vd ICA Sverige.

Coops prissänkning börjar gälla från och med den 20 mars. ICAs kunder får vänta till den 11 april för rabatterade priser som gäller i minst två månader.

Dela artikeln