🕝 2 minuter
Larm om bränder på flera platser - "Vi är överallt"
Publicerad 14 juni 2023 21:10
Uppdaterad 14 juni 2023 21:53

Foto: Vincent Gustafsson / Paula Kass Elias.

Under onsdagen hade räddningstjänsten fullt upp efter att flera bränder brutit ut både i Nykvarn och Södertälje. – Glad över att vi inte är på fler platser just nu, säger räddningstjänsten till Telgenytt.

Just nu befinner sig räddningstjänsten i Fornhöjden efter ett larm om en bilbrand, samtidigt som de också är i Nykvarn där en gräsbrand brutit ut vid ett industriområde.

Men redan vid 17-tiden på onsdagseftermiddagen befann sig räddningstjänsten på plats vid ett bostadsområd i Brunnsäng efter att det började brinna i skogen. Cirka en timme senare inträffade nästa skogsbrand på Dalhagavägen mellan Karlhov och Lina Hage. Båda bränderna kunde snabbt släckas av räddningstjänsten.

(Annonslänk)

(Annonslänk)

Klockan 20:13 fick SOS Alarm nya samtal om brand på två olika adresser. Den ena adressen var på Maskinförarevägen i Nykvarn, men enligt räddningstjänsten handlade det om en mindre brand som omfattade en yta på cirka två gånger tre meter. Den branden kunde snabbt släckas och stoppa att elden spred sig vidare.

Samtidigt brann även ett fordon på en parkeringsplats på Fornhöjdsvägen. Fordonet totalförstördes i branden och minst ett närliggande fordon ska ha skadats i bilbranden.

– Vi är överallt. Det är oerhört torrt och väldigt hög risk för gräsbränder. Jag är glad över att vi inte är på fler platser just nu, avslutar räddningstjänsten.

Uppdatering:

”Fyra bilar skadas. Branden misstänks vara anlagd och polisen skriver en anmälan om skadegörelse genom brand. Det finns ingen misstänkt gärningsman”, skriver polisen på sin hemsida.

Bilbranden i Fornhöjden. Foto: Vincent Gustafsson

Räddningstjänsten på plats vid Karlhov. Foto: Paula Kass Elias.

Foto: Paula Kass Elias.

Bilbranden var synlig från centrala Södertälje. Foto: Paula Kass Elias.

Foto: Paula Kass Elias.

Skogsbranden i Brunnsäng. Läsarbild.

Dela artikeln