🕝 1 minuter
Brand i lägenhet i flerfamiljshus
Publicerad 10 juli 2024 18:36
Uppdaterad 11 juli 2024 00:45
Arkivbild

Räddningstjänsten larmades om en brand i ett flerfamiljshus vid Rosenlund. Branden, som startade i ett rum, orsakade omfattande rökskador.

På onsdagskvällen, klockan 18:04, mottog SOS Alarm ett larm om en brand i ett flerfamiljshus på Erik Dahlbergs Väg vid Rosenlund. Flera räddningsenheter ryckte snabbt ut till platsen. Enligt räddningstjänsten startade branden i ett rum i en av lägenheterna, vilket resulterade i omfattande rökskador.

Branden begränsades till ett enda rum och spred sig inte till övriga delar av byggnaden. Efter att elden släckts påbörjade räddningstjänsten restvärdesarbete, vilket innebär att säkerställa att området är torrt och fritt från rök innan de lämnar platsen.

Vid 18:30-tiden befann sig räddningstjänsten fortfarande kvar på platsen, men meddelade att situationen var under kontroll. Orsaken till branden är fortfarande okänd, men inga människor skadades i händelsen.

- Branden släcktes väldigt fort, det brann i ett rum. Det var ingen kvar i lägenheten. Det gick fort att släcka och vi håller på att ventilera och kommer att lämna inom en halvtimme, säger räddningstjänsten till Telgenytt.

Dela artikeln