🕝 1 minuter
JUST NU: Beata Milewczyk lämnar SD efter dödskjutningen i Ronna
Publicerad 24 februari 2022 01:00
Uppdaterad 24 februari 2022 01:00

Foto: Shamash Oyal.

Sverigedemokraten Beata Milewczyk är avstängd i väntan på en intern utredning, men väljer redan nu att lämna partiet. Detta efter att Sverigedemokraterna uppmanade henne att lämna, det skriver Lt som varit i kontakt med Södertäljes gruppledare Andreas Birgersson.

– Vi tror ju inte att hon är inblandad i skjutningen eller mordet. Men Beata har visat på dåligt omdöme och därför uppmanade partiet henne att lämna sina uppdrag. Politik handlar om att ha folkets förtroende, i det här fallet blev förtroendet skadat i och med kopplingen till gängkriminaliteten som den huvudsaklige brukaren av hennes bil hade, säger Birgersson till tidningen.

Det var i tisdags som en ung man i 23-årsåldern sköts till döds med flera skott på en parkeringen i stadsdelen Ronna. Expressen, som var först ute med nyheten, berättade att bilen som 23-årignen satt i när han sköts, tillhörde SD-politikern Beata Milewczyks.

Beata, som tidigare var gruppledare för SD i Södertälje, sitter idag med flera uppdrag i kommunfullmäktige i Södertälje och regionen.

Nu lämnar hon alla sina uppdrag efter uppmaning från Sverigedemokraterna.

SENASTE NYTT: Mordet i Ronna – Sköts till döds med flera skott i politikers bil

Vittnar om 6-7 skotthål – “De sköt för att döda”

Dela artikeln