🕝 1 minuter
16-åring häktas för skjutningen i Hovsjö
Publicerad 13 december 2023 13:19
Uppdaterad 13 december 2023 17:02

Foto: Shamash Oyal

Efter helgens skjutning i Hovsjö, där tre personer skadades, släpptes två av de tre gripna misstänkta på fri fot. Nu har åklagare beslutat att häkta den tredje personen.

Kort efter helgens skjutning greps tre personer, 16, 18 och 22 år gamla. Två av dem stoppades av polisen när de befann sig i ett fordon i Södertälje och den 16-årige i en trappuppgång i Hovsjö. De två äldsta släpptes på fri fot under tisdagen, men enligt åklagaren kvarstår misstankarna mot dem.

– De utredningsåtgärder vi vidtagit under tiden de varit anhållna har gjort att misstankarna försvagats mot dem, sade åklagaren Åsa Lidefelt Skog, förundersökningsledare, till LT.

Nu kan Telgenytt berätta att tingsrätten beslutat att häkta den trejde personen – 16-åringen.

Foto: Shamash Oyal

16-åringen, som är medborgare i ett annat land, misstänks vara involverad i narkotikarelaterade konflikter mellan flera kriminella gäng i Södertälje. Detta upptäcktes av socialtjänsten och i slutet av 2022 tvångsomhändertogs han omedelbart och placerades på en annan ort.

Nu står han misstänkt på sannolika skäl för försök till mord och grovt vapenbrott efter att flera personer sköts ner i Hovsjö den 9 december.

BILDEXTRA: Skjutningen i Hovsjö

Dela artikeln