🕝 1 minuter
Joakim och Daniel cyklade 315 km för att genomföra En Svensk Klassiker
Publicerad 14 september 2021 02:00
Uppdaterad 14 september 2021 02:00

I lördags, 4 september, var det dags för årets tredje etapp av den Svenska klassikern, Vättern runt. I ett 315 km långt lopp som genomförs i juni varje år, men i september i år, samlas deltagare från hela världen för att ta sig an världens största motionscykellopp på cykel.

På det 315 kilometer långa loppet runt Vättern befann sig vännerna Joakim Henlöv från Nykvarn och Daniel Johansson från Hölö med att genomföra En Svensk Klassiker.

– När man såg målet och ens krafter var helt slutkörda så var tårarna inte långt bort, berättar Joakim Henlöv till Telgenytt.

För att genomföra en Svensk Klassiker måste man genomföra fyra moment, skidor, cykling, simning och löpning. Men i vilken ordning man börjar spelar ingen roll, däremot måste momenten genomföras inom en 12 månadersperiod.

– Detta lopp har klart varit det tuffaste att genomföra och det tog oss 12 timmar att ta oss runt, vilket vi var väldigt nöjda med. Och aldrig har man haft så ont i kroppen i ett halvt dygn, särskilt i baken och det blir garanterad en sittring jag sitter på kommande vecka, säger Joakim.

När vännerna rullade in i mål kunde Daniel Johansson från Hölö bocka av alla fyra moment och blev därmed klar med En Svensk klassiker, men för Joakim inväntar en sista del som är Vansbrosimmet nästa år. 

– Samtidigt som man ofta pratar om de tunga bitarna så är det en otrolig upplevelse. Bra uppstyrda evenemang nya minnen att ta med sig resten av livet. Jag kan varmt rekommendera fler till att våga pröva dessa utmaningar. Lättast tycker jag är att slänga ihop en grupp med goda vänner för att kunna motivera varandra, säger Joakim Henlöv.

EnSvenskKlassiker.se

Dela artikeln