🕝 1 minuter
Investerar 100 miljoner kronor för att utveckla tätorterna
Publicerad 16 april 2023 23:00
Uppdaterad 15 april 2023 21:11

Tage Gripenstam, Centerpartiets gruppledare. Foto: Alexander Isa/ Shamash Oyal

Efter flera års intensivt arbete har ett historiskt beslut tagits för att utveckla tätorterna Hölö och Mölnbo.

I fredags meddelades det att koncernstyrelsen, Telge AB, har fattat ett investeringsbeslut på 100 miljoner kronor för att ansluta de två orterna till Vatten- och avloppverket Himmerfjärdsverket.

– Ett historiskt beslut efter mycket och mångårigt arbete från Centerpartiet för att utveckla Hölö och Mölnbo tätorter, säger Tage Gripenstam, Centerpartiets gruppledare, i ett mail till Telgenytt.

Detta är en mycket efterlängtad utveckling som kommer att ha stor betydelse för både miljön och utbyggnaden av tätorterna. Det innebär möjligheten att växa, vilket i sin tur stärker underlaget för förskolor och skolan, ger föreningslivet bättre villkor med fler invånare, möjliggör etablering och stärkning av service och handel, ökar underlaget för kollektivtrafik och fortsätter att förbättra den.

Centerpartiets vision om att förbättra VA i Hölö och Mölnbo har äntligen gett resultat. Efter att ha fått med sig partierna i föregående majoritet har arbetet äntligen burit frukt. Beslutet om att ansluta Hölö i det första steget och Mölnbo i det andra är ett stort steg framåt för dessa tätorters utveckling.

Detta beslut är ett viktigt steg i samhällsutvecklingen, i enlighet med Centerpartiets perspektiv. Investeringen på 100 miljoner kronor är ett starkt bevis på Centerpartiets engagemang i att förbättra livskvaliteten och framtiden för Hölö och Mölnbo.

(Annonslänk)

Dela artikeln