Debatt
🕝 1 minuter
"Insändare: Jag kan inte känna något annat än sorg"
Publicerad 3 oktober 2022 11:17
Uppdaterad 1 maj 2024 15:22
Detta är en insändare. Åsikterna i artikeln är skribentens egna.

Foto: Alex Ataseven.

Jag kan inte känna något annat än sorg, ilska och frustration. En mörk vecka fylld av skakande och otänkbara händelser.

Jag känner mig förtvivlad och orolig. Orolig för vad våran stad, mitt Södertälje och mitt Sverige, har kommit till.

Under en vecka har vi haft 4 skjutningar i Södertälje, 2 av de med dödligt utfall. Hittills i Sverige 2022, räknas över 50 dödskjutningar runtom i landet. Jag tror att jag pratar för alla oss när jag säger att detta är ett misslyckande.

Jag sörjer med alla föräldrar, syskon, släktingar och vänner som får genomlida dessa dödsfall och tragedier. Jag sörjer för vårat samhälle. Ingen vuxen, ungdom, oskyldig eller någon annan ska behöva uppleva eller utsättas för det dödliga våldet som dominerar våra gator. Våra gator där våra syskon och barn promenerar dagligen på väg till skolan. Våra gator som vi växt upp i och spelat basket på under lunchrasterna. Våra gator som ska kännas så trygga att vi aldrig behöver vända oss om och kolla över axeln.

Vi måste stå upp, gå ihop och kräva mer. Kräva mer av vårat samhälle. Av våra polisiära och politiska resurser. Men, vi måste även kräva mer av oss själva för att VI är också en samhällsresurs!

Jag ber och uppmanar er att snälla värna om eran omgivning. Prata, uppmärksamma och bilda era syskon och barn. Kärlek speglar sig.

Gabriella Malki

Dela artikeln