🕝 1 minuter
INGO-stationen bommar igen - "Hade gärna varit kvar"
Publicerad 21 januari 2023 19:24
Uppdaterad 21 januari 2023 19:24

Foto: Alexander Isa.

Den populära bensinstation vid Bårsta har lagts ned för gott. Orsaken är ett bygglovsbeslut från Södertälje kommun som stoppat Ingo-stationens framtida verksamhet.

– Det här var en väldigt bra station, vi hade gärna varit kvar om det fanns möjlighet för det, säger Jeremy Knights, chef för INGO Sverige och Danmark, till Telgenytt.

Enligt Knights sade man upp avtalet efter bolaget inte fått bygglov för Ingo-stationen bredvid PostNords gamla lokaler vid AstraZeneca.

– Kommunen har inte gett oss permanent bygglov då vårt tillfälliga bygglov har gått ut. Utan bygglov kan vi inte ha kvar vår verksamhet, därav har vi själva sagt upp vårt avtal med privat hyresvärd som i sin tur hyr fastigheten från kommunen, säger Ingo-chefen och fortsätter.

– Vi har fyra stationer kvar i Södertälje, mitt emot Scaniakontoret, vid Scaniarinken, Södertälje Syd och Östertälje. Så det är fortfarande ett väldigt starkt nätverk vi har och letar ständigt nya lägen – även i Södertälje, säger Jeremy Knights, Ingo-chefen till Telgenytt.

Dela artikeln