🕝 1 minuter
Inbrott på flera platser i Södertälje - En person gripen
Publicerad 27 februari 2023 15:21
Uppdaterad 27 februari 2023 15:22

Arkivbild

Sent under söndagskvällen, fram till måndagsmorgonen, inträffade flera inbrott och inbrottsförsök i Södertälje. En person har gripits av polis.

Första larmet inkom klockan 23:16 på söndagskvällen. Polisen larmades till Övre Villagatan efter att en man i 50-årsåldern kontrollerade en bostad på ett sätt som fick en privatperson att misstänka att det handlade om ett inbrottsförsök.

”Mannen hittas och kontrolleras av polis. Vissa föremål som mannen har på sig gör att det skrivs en anmälan om häleri och mannen avlägsnas sedan till en annan del av kommunen.”, skriver polisen på sin hemsida.

Cirka fyra timmar senare, klockan 03:44, kom nästa larm. Denna gång utsattes en matbutik på Brolundavägen för ett inbrottsförsök där en okänd person krossade ett fönster till matbutiken. Enligt polisen rubricerades händelse först som försök till inbrott, men rubriceringen ändrades senare till skadegörelse.

Två timmar senare, klockan 06:07 på måndagsmorgonen, larmades polisen återigen. Denna gång till Ymergatan där en man enligt uppgifter misstänktes för vilja ta sig in i olika bostäder. Väl på plats påträffade polisen samma man som avvisades från Övre Villagatan vid 23-tiden, sju timmar tidigare.

”När patrullerna söker i området anträffas samma man som kontrollerats och blivit misstänkt för häleri tidigare på natten. Ånyo har mannen med sig ett föremål som inte är hans. När föremålet ska lämnas tillbaka sin ägare som bor i närheten konstateras att ägarens bostad utsatts för inbrott genom att ett fönster krossats.”, skriver polisen.

Den person som anträffades två gånger grips och misstänkts nu även för inbrott. Som utredningsåtgärder samlade polisen filmer från övervakningskameror och kunde därmed säkra spår.

(Annonslänk)

Dela artikeln