🕝 1 minuter
Igår begravdes den mördade 23-åringen - Klorin bland polisens fynd
Publicerad 11 mars 2022 01:00
Uppdaterad 11 mars 2022 01:00

Foto: Shamash Oyal.

För 17 dagar sedan, den 22 februari, sköts en 23-åring till döds på en parkering i Gillestigen i Ronna med flera skott genom bilrutan.

Under torsdagseftermiddagen begravdes han i Tveka kyrkogård.

100-tals anhöriga hade samlats vid Tveta Kyrkogård för att ta ett sista farväl när den unga Södertäljebon begravdes under torsdagen. Även flera polispatruller var på plats under begravningen och hade en anpassad närvaro, men någon konkret hotbild ska inte ha funnits.

I jakten på mördaren har polisen gjort flera fynd som kan kopplas till mordet den 22 februari. Ett av fynden är mordvapnet, en pistol med kaliber 9 millimeter, som hittades i närhet av den utbrända flyktbilen.

Gärningsmannen flydde från mordplatsen i en silverfärgad Volkswagen Passat kombi, men redan två timmar innan mordet fångades flyktbilen på film. En kamera på parkering vid Gillestigen fångar den silverfärgade Passaten som rör sig på parkeringen vid 15-tiden, två timmar innan dödskjutningen.

Enligt polisens uppfattning befann sig mördarna på platsen under en längre tid. De ska ha spanat efter 23-åringen och sedan överfallit honom.

9 timmar efter mordet vid 02-tiden hittades flyktbilen utbränd vid kyrkogården i Tveka och i samband med branden kontrollerades området av polis som gjorde flera fynd på platsen.

Bland annat hittades flera blå flaskor som innehöll klorin som låg i en gröna sandlåda vid parkeringsplatsen.

– Vi sätter det i samband med att man kan ha försökt förstöra bevisning i fordonet, säger spaningsledaren Rickard Holtz till Efterlyst.

Inte långt därifrån hittade polisen det misstänkta vapnet som misstänks ha använts. Mördarna tros ha gömt vapnet för att inte åka fast med den i en vägspärr. När de väljer att hämta den igen är polisen redo och griper dem på bar gärning.

De gripna, en 32-åringen skriven i Norsborg och en 23-åringen skriven i Norrtälje grips och häktas för mordet på Gillestigen i Ronna. Men enbart den yngre häktas för mordet, 32-åringen häktades för medhjälp till försök till grovt vapenbrott.

Männen som misstänks för mordet i Ronna begärs häktade

23-åring död efter skjutningen i Ronna

Dela artikeln