Södertälje kommun
🕝 1 minuter
Idag firas Chiles nationaldag med konst och musik - Konsthallen: "Fri entré"
Publicerad 18 september 2021 02:00
Uppdaterad 18 september 2021 02:00

Bild/Foto: Joanna Sandell/Södertälje konsthall

Idag, lördag den 18 september, firar Chile sin nationaldag och gör med att anordna en härlig tillställning på Södertälje konsthall från klockan 12:00 till 16:00.

Bland annat att kommer konstnären Rolando Pérez att visa upp sin nya verk utifrån den utställning han gjorde 1981 för Södertälje konsthall, Conquistadoren, skriver Södertälje konsthall i ett instagraminlägg.

Nationaldagen har alltid varit en stor dag för alla chilenare runt om i världen där mat, dryck och dans är fokus. I år firar man även nationaldagen med konst och musik på Södertälje konsthall och bjuder in allmänheten.

På plats kommer bland annat Södertäljebon och konstnären Rolando Perez finnas på plats för att visar upp sin fina konst och ”Chile despertó” spelar bland annat låtar som ”Ginetas de Plata” (Silver Ryttarna).

”Dario Zapata berättar om Mapuche, ursprungsbefolkningen i Patagonien, landområdet mellan Chile och Argentina och den kamp för land och rättvisa som ständigt är aktuell. Allt händer i utställningen Silver Rights av Elena Mazzi, i samarbete med Eduardo Molinari och Mauro Millán. Curerad av Emanuele Guide och Joanna Sandell.” skriver Södertälje konsthall i inlägget.

Tillställningen pågår från klockan 12 till 16, fri entre gäller för alla besökare.

Dela artikeln