🕝 1 minuter
Ny HR-direktör – hon ersätter tidigare chef som avgick
Publicerad 14 juni 2024 18:09
Uppdaterad 14 juni 2024 18:24
Södertälje kommuns nya HR-direktör. Foto: Liza Simonsson

Ulrika Semelius Kihlgren har utsetts till Södertälje kommuns nya HR-direktör efter att ha varit tillförordnad i rollen sedan november förra året.

Ulrika Semelius Kihlgren har officiellt blivit utnämnd till HR-direktör i Södertälje kommun. Sedan november har hon varit tillförordnad HR-direktör, men nu tar hon över rollen permanent. Ulrika har arbetat som förhandlingschef på HR-avdelningen i Södertälje kommun sedan 2016.

– Jag är nöjd att jag har fått förtroendet att leda kommunens arbete kring de viktiga frågorna som rör Södertälje kommun som arbetsgivare. Det känns stimulerande och roligt särskilt i en så levande kommun som Södertälje, säger Ulrika Semelius Kihlgren.

Hon ersätter Johan Lefverström, som plötsligt lämnade sin tjänst som HR-direktör i Södertälje kommun förra året efter flera års anställning. Efter hans avgång klev Ulrika in som tillförordnad HR-direktör och har sedan dess kombinerat denna roll med sitt arbete som förhandlingschef.

Stadsdirektör Magnus Gyllestad uttrycker sin glädje över Kihlgrens beslut att tacka ja till tjänsten.

– Hon har goda ledaregenskaper och lång erfarenhet av HR-arbete. Med sitt driv och kompetens är Ulrika en viktig kugge i att utveckla kommunens HR-processer och driva arbetet med att vara en attraktiv arbetsgivare för nuvarande och framtida medarbetare, säger Gyllestad.

Efter sommaren kommer Ulrika att fullt ut anta rollen som kommunens nya HR-direktör och lämnar då sin position som förhandlingschef.

- Jag ser fram emot att fortsätta utveckla vår dynamiska arbetsplats tillsammans med alla kompetenta chefer och medarbetare, säger hon.

Dela artikeln