🕝 1 minuter
Hon blir ny VD för Tom Tits Experiment
Publicerad 11 juli 2023 06:00
Uppdaterad 10 juli 2023 23:21

Pressbild

Tom Tits Experiment har utsett sin kommande VD. Tjänsten tillsätts Pia Kronqvist som för närvarande är VD för Scenkonst Öst.

Efter att föregående VD:n Elin Lydahl lämnade sin tjänst i december 2022 avslutas nu rekryteringsprocessen med att styrelsen har godkänt utnämningen av Pia Kronqvist som den nya VD:n.

– Pia har den bredd och tyngd som vi söker. Vi tror hon är rätt person för att fortsätta utveckla Tom Tit som besöksmål, science center och utökat klassrum för Södertäljes barn och ungdomar, säger Tom Tits Experiments styrelseordförande Abraham Halef (S).

Pia Kronqvist lämnar sin befattning som VD för ett av Sveriges största scenkonstbolag, Scenkonst Öst, som inkluderar Norrköpings Symfoniorkester, Östgötateatern med ung scen/öst och Östgötamusiken. Hon har innehaft denna position i över sju år. Kronqvist har även tidigare erfarenhet som VD för Folkoperan och Cirkus Cirkör, och är engagerad i styrelserna för Svensk Scenkonst, Film Stockholm och Sveriges Radio.

– Tom Tits Experiment är en fantastisk plats där lek och lärande kombineras på ett lustfyllt sätt. Det känns roligt att få vara med och tillsammans med medarbetarna utveckla platsen. Vi står i en tid där vi har många samhällsutmaningar. Det är viktigt att utveckla sätt för barn och unga att hitta lust till lärandet och intresse för naturvetenskap och teknik. Jag ser fram emot att lära känna organisationen och leda arbetet framåt, säger Pia Kronqvist, tillträdande vd för Tom Tits Experiment.

Hon kommer att tillträda sin nya roll den 1 januari 2024.

Dela artikeln