🕝 1 minuter
Ny VD för Telge Nät - "Mycket glad över förtroendet"
Publicerad 3 december 2021 01:00
Uppdaterad 3 december 2021 01:00

Foto: Telge, Alex Ataseven.

Igår presenterade Telge Näts styrelse den nya VDn för bolaget, Anna Josefsson, som har en lång erfarenhet från energi- och fjärrvärmebranschen.

Hon har även arbetat som VD i kommunala energibolag under drygt 10 år och tillträder sin nya tjänst under första kvartalet av 2022.

– Jag är mycket glad över förtroendet att få leda Telge Nät. Det här är en otroligt fin möjlighet att vara med och bidra till Södertäljes utveckling och att få jobba med energifrågor och infrastruktur. Nu ser jag verkligen fram emot att få träffa alla medarbetare och påbörja vår gemensamma resa. Tillsammans ska vi arbeta fram bra, hållbara lösningar och fortsätta med Telge Näts trygga leveranser, säger Anna Josefsson.

Enligt Telges koncernchef, Juan Copovi-Mena, är Annas engagerade ledarskap, erfarenhet av att driva förändringsprocesser och samla medarbetare kring ett gemensamt uppdrag ligger helt i linje med Telge Näts nya organisation och fokus på nya affärer.

– Annas bakgrund från energibranschen och hennes kunskap om kommunala bolag gör henne mycket väl lämpad som vd för Telge Nät. Jag och hela styrelsen ser fram emot att följa Annas arbete med att vidareutveckla Telge Näts verksamhet för att möta de utmaningar som finns i ett expansivt Södertälje, säger Ove Lundgren, styrelseordförande i Telge Nät

Enligt pressmeddelandet tillträder Anna Josefsson sin nya tjänst efter årsskiftet, 2022.

Dela artikeln