🕝 1 minuter
Hawsho och Starbrink (L) besökte Telgeakuten - "Givande studiebesök"
Publicerad 3 april 2022 02:00
Uppdaterad 3 april 2022 02:00

Under fredagen tog Södertäljes Metin Hawsho (L) emot hälso- och sjukvårdsregionrådet Anna Starbrink (L) för ett besök till en av Södertäljes mest uppskattade vårdcentraler, Telgeakuten.

– Vi är glada över Telgeakuten och annan välfungerande vård i Södertälje. Vi vill tillsammans med regionen fortsätta satsa på utvecklingen av vården, vårdcentraler, närakut, specialistvård och akutsjukhus, säger Metin Hawsho (L), gruppledare för Liberalerna i Södertälje.

Vårdcentral har kommit långt när det gäller möjligheten att välja en egen fast läkare. 95 % av deras patienter är listade på en namngiven husläkare och 87% har en positiv helhetsbild enligt patientenkäterna.

– Telgeakuten har kommit långt med ett av våra viktigaste mål – och något som också är mycket viktigt för många patienter. Det handlar om möjligheten att få välja en egen, fast husläkare. Vi vill gärna lyssna till och diskutera hur man arbetar med det målet, säger hälso- och sjukvårdsregionrådet Anna Starbrink (L).

– Stort tack till Gabriel Hanna, läkare och verksamhetsansvarig med personal för ett intressant och givande studiebesök, säger Metin Hawsho (L).

Dela artikeln