Härlig stämning när syskonlagen spelade oavgjort
Publicerad 14 augusti 2022 21:02
Uppdaterad 14 augusti 2022 21:03

Totalt hade cirka 3300 personer tagit sig till Södertälje Fotbollsarena för att se syskonlagen Assyriska och Syrianska möta varandra i ett hett derby.

En tillknäppt match som slutade oavgjort och båda lagen kunde gå hem med en poäng vardera.

Matchen under söndagen levererade strålande sol, glada besökare och en lugn och härlig stämning på bägge sidorna av läktarna.

Men avspark skulle dröja efter att rök från pyroteknisk letat sig in i spelaringången och aktiverat brandlarmet. 45 minuter senare, klocka 17:45, kunde domaren slutligen blåsa igång matchen.

Ett spännande derby som leverade fart åt båda hållen redan från start. Men varken Assyriska eller Syrianska kom riktig fram till några målfarliga situationer.

Efter 45 minuters spel blåste domaren av för halvtidsvila till ställningen 0-0.

I början på första halvlek hade Syrianska flera farliga lägen, men kom aldrig till några riktiga bra avslut.

Assyriska hade sin riktig farliga målchans i 75e minuten. Assyriskaspelare sköt ett skott som räddades av syrianskamålvakten.

Och 2 minuter senare var Assyriska framme igen med ett jätteläge, men denna gång träffades sidonätet.

I slutminuterna ökade både lagen tempot för att försöka avgöra matchen, men den jämna matchen slutade mållöst.

IK United som vann sin match i helgen leder serien med tre poäng från tvåan.