🕝 3 minuter
Här samlades hundratals ungdomar för skridskodisco
Publicerad 22 december 2022 05:00
Uppdaterad 22 december 2022 13:46

Foto: Shamash Oyal

På onsdagen var det full aktivitet på skridskobanan i BST-rinken när Ung Fritid arrangerade skridskodisco för både stora och små. En återkommande aktivitet som lockade flera hundra ungdomar.

Flera hundra besökare och cirka 30 ungdomar från olika fritidsgårdar befann sig under onsdagen i BST-rinken vid Genetaleden när Ung Fritid återigen arrangerade den populära skridskodisco.

– Det är ett bra initiativ att Ung Fritid arrangerar evenemang för att se till att ungdomarna i Södertälje rör sig mer än vanligt. Vi har en fin gemenskap allihopa på Ung Fritid, säger 16-åringen Crestian Hanna, volontär på Ung Fritid, till Telgenytt.

Crestian Hanna, volontär för Ung Fritid. Foto: Shamash Oyal.

Elias Mokdessi, projektledare, berättar hur Ung Fritids dagligen arbetar med stadens ungdomar för aktiv fritid. Men även om idén succéevenemanget som växer i deltagare, år efter år.

– Idén kommer i grund och botten från en kollega och en ungdom som kläckte den här idén. Skridskodisco för Södertäljes ungdomar, säger Elias Mokdessi till Telgenytt, och menar att man har högre ambitioner med att utveckla evenemanget vidare.

– Men i dagsläget är det viktigt att Södertäljes ungdomar verkligen har något att göra, att de har goda livsvillkor. Mycket av det vi gör på Ung Fritid är att följa politikerna och det som kommer uppifrån, ett av flera mål just nu är att Södertäljes ungdomar ska ha goda livsvillkor, säger Mokdessi.

Elias Mokdessi, projektledare för skridskodisco, Ung Fritid. Foto: Shamash Oyal

Hur länge har ni arrangerat skridskodisco?

– Ett par år nu, men inte på samma sätt som det ser ut nu. Vi startade först i Månskensrinken och när vi vill vidareutveckla ville SSK vara samverkanspartner, och där är vi idag.

Men Södertälje Sportklubb ville bidra med mer än så.

– Inför det här skridskodisco har vi haft en jättebra dialog med SSK. Det har funkat väldigt smidigt med att få ta del av BST-rinken, och utöver det har SSK bidragit med att dela ut 100 matchbiljetter till matchen som spelas den 29 december. Då möter laget Västervik i Scaniarinken, säger Mokdessi till Telgenytt.

Ung Fritid ansvarar för flera kommunala fritidsgårdar och för bara några veckor sedan hölls en Starka tjej-mässa i stadshuset som lockade många unga i kommunen.

– Det är en klar och tydlig signal att Södertäljes fritidsgårdar levererar gång på gång. Vi får inte glömma att innan tjejmässan så hade vi en annan stor grej som vi genomförde – Spökhuset. Det primära är inte att bara ha öppen verksamhet på den egna gården utan det handlar också om att ha gemensamma aktiviteter för alla ungdomar i Södertälje som är mellan 13-18 år, säger Mokdissi

– Det är mycket som sker och många bollar i luften. Vi får inte glömma att våra politiker har insett att allt det här är viktigt och utan resurser så går det inte att genomföra något utav det här, säger projektledaren Elias Mokdissi.

Projektledaren med volontärer. Foto: Shamash Oyal

Foto: Shamash Oyal

Foto: Shamash Oyal

Dela artikeln