🕝 1 minuter
Här öppnar mottagningarna nytt i centrala Södertälje
Publicerad 4 november 2022 14:39
Uppdaterad 4 november 2022 14:39

Foto: Alexander Isa

Nu har Öppenvårdsteamet och Missbruk myndighet flyttat sina mottagningar till nya och fina lokaler vid Södertälje centralstation.

Här kan den som missbrukar alkohol, droger eller spel, på ett sätt som påverkar livet negativt, få hjälp av erfarna personer.

– Det är väldigt skönt att äntligen ha kommit på plats, framför allt för våra klienter, äger Anne Lindahl, resultatenhetschef på Missbruk Myndighet i ett pressmeddelande.

Mottagningarna befann sig i tillfälliga lokaler på Dalgatan efter att en mögelskada upptäcktes i kommunens fastigheter på Nygatan. Men nu har de flyttat in till Bangatan 4 vid centralstationen där de sitter under samma tak och delar på fyra större behandlingsrum och fyra mindre rum för möten.

Anne Lindahl och Mikael Lodehall. Bild: Södertälje/Linn Almerud

– Våra förra lokaler var inte de bästa för oss då vi delade dem med andra verksamheter. Bangatan 4 blir bättre och en mer renodlad adress för hjälp. Jag tror också att våra klienter uppskattar att vi inte ligger precis i centrum, men fortfarande finns lättillgängliga, säger Mikael Lodehall, gruppledare och behandlare i Öppenvårdsteamet.

Här kan den som bor i Södertälje, är 20 år eller äldre, få stöd för missbruket, men även anhöriga erbjuds hjälp för att hantera tillvaron. Att Öppenvårdsteamet och Missbruk myndighet delar lokaler är enligt Mikael Lodehall en stor fördel då det dagliga arbetet förenklas och har då förutsättningarna att utvecklas i en positivt riktning.

– Det finns många fördelar med att vi nu delar ytor med öppenvården igen. Det blir kortare väg till professionella möten och vi hjälps ju åt mellan verksamheterna. Sedan gillar vi varandra också, så vi ser fram emot att sitta tillsammans, säger Anne Lindahl, resultatenhetschef på Missbruk Myndighet.

Mottagningarna invigdes den 3 november och i nuläget ligger fokus på att hålla verksamheten igång och stadga sig i de nya lokalerna.

Dela artikeln