🕝 1 minuter
Här lagar Södertäljkrögaren mat för en hel ambassad
Publicerad 28 oktober 2022 06:00
Uppdaterad 28 oktober 2022 09:26

Foto: Privat.

Paella, Croquetas, gamas, tortilla

Här lagar krögaren från Södertälje, Pablo Munoz, mat för hela spanska ambassaden i Stockholm.

Spanien är känt för sina högtider, folkfester och fiestas. När nationaldagen firades i spanska ambassaden i Stockholm gjordes det stillsamt med nära, kära och kollegor. Och återigen blev det Södertäljekrögaren Pablo Munoz, från Mas Que Tapas, som fick äran att tillaga maten – inte deras egna kockar.

– Jag lagade paella till dem förra året också. Det känns bra att de visar förtroende, säger Pablo Munos som genom åren gjort sig känd för att laga fantastiskt god mat.

Hans restaurang i Södertälje har gjort sig ett namn dit folk vallfärdar för att serveras god mat. När efterfrågan blev så hög beslutade han att öppna ytterligare en restaurang i centrala Stockholm.

Södertäljekrögaren Pablo Munoz. Foto: Privat.

Förra året, 2021, när spanska ambassaden traditionsenligt firade nationaldagen bjöds han in för att tillaga maten där han serverade sin fantastiskt goda paella. Succén var ett faktum och hans mat uppskattades av flera hundra närvarande gäster.

När nationaldagen ännu en gång skulle firas i år var det ingen tvivel om vem som återigen fick äran att tillaga maten.

– I år lagade vi mat för 150 personer, men förra året var det cirka 300. De var jättenöjda i år, så det skulle inte förvåna mig synas nästa år också, säger Pablo Munoz till Telgenytt.

Dela artikeln