🕝 1 minuter
Här flyr männen efter misslyckat inbrottsförsök i Glasberga
Publicerad 22 maj 2022 02:00
Uppdaterad 4 augusti 2023 22:56

Foto: Privat.

På lördagskvällen försökte fem personer bryta sig in i en bostad i Glasberga. När de märkte att bostadsrättshavaren var hemma, flydde de snabbt från platsen.

Strax efter klockan 21 på lördagskvällen försökte fem maskerade män ta sig in i en bostad i stadsdelen Glasberga.

Enligt en källa till Telgenytt ska männen som en försiktighetsåtgärd ha knackat på dörren innan de försökte tränga in i bostaden på Båtsman Lobergs gata. När husägaren reste sig för att öppna dörren blev de misstänkta inbrottstjuvarna överraskade och rusade tillbaka till en Volvo som de sedan revstartade och lämnade platsen. Det skedde ingen direkt konfrontation mellan inbrottstjuvarna och bostadsägaren.

– De måste ha trott att han var bortrest, så de blev väldigt överraskade när de såg någon röra sig inne i bostaden, säger en källa till Telgenytt.

Polisen ska ha fått information om händelsen, men eftersom det inte var ett pågående ärende och inbrottet aldrig fullbordades, så genomfördes ingen polisinsats.

– Polisen fick rapporten, men eftersom det inte var en pågående händelse och inbrottet inte genomfördes, så fanns det ingen polisiär åtgärd, säger källan.

Nu vill Personen uppmärksamma händelsen och informera allmänheten om närvaron av misstänkta rånarligor i Södertälje.

Telgenytt har tagit del av filmbevis som visar hur männen flyr från platsen i en äldre modell av en Volvo kombi med tonade bakrutor.

Dela artikeln