🕝 1 minuter
Han lämnar Södertälje kommun för nytt toppjobb
Publicerad 23 mars 2023 06:00
Uppdaterad 22 mars 2023 21:41

Pressbild

Jörgen Austler, som för närvarande är tillförordnad vd och koncernchef på Telge AB, lämnar Södertälje kommun.

Jörgen Austler har varit en del av Telge-koncernens ledningsgrupp sedan 2012, men har beslutar att ta sig ann ett nytt toppjobb norr om Stockholm. Han tar över vd-rollen på Sollentuna Energi & Miljö som  erbjuder el, fiber, solceller, laddlösningar för elbil, fjärrvärme, avfallshantering och vatten.

– Under elva år har Jörgen Austler varit en stor tillgång för Telgekoncernen och hela kommunen. Han har tagit sig an den ena ansvarsfyllda rollen efter den andra och hela tiden drivit på Telges övergripande förändringsagenda. Till Jörgen vill jag rikta ett varmt tack och lycka till framåt, säger Alexander Rosenberg (M), styrelseordförande, Telge AB.  

Under sin tid i Södertälje har Austler haft flera ledade roller i kommunkoncernen, bland annat som tillförordnad vd på moderbolaget Telge AB efter Juan Copovi-Mena som lämnade i juni 2022.

– Jag är glad över min tid här i Södertälje och jag tar med mig många fina minnen och positiva upplevelser. Nu är det dags för nya utmaningar och en mer verksamhetsnära roll igen. Jag ser fram emot att få fortsätta mitt fokus på energi- och miljöfrågor som varit väldigt givande att arbeta med här på Telge, säger Jörgen Austler.  

Han fortsätter i sin nuvarande roll fram till augusti, då han börjar arbeta som vd på det kommunalt äga Sollentuna Energi & Miljö. Arbetet med att rekrytera Telges nästa koncernchef har redan inletts.

Dela artikeln