🕝 1 minuter
Han blir Södertäljes nya stadsdirektör "Mitt drömjobb"
Publicerad 1 september 2021 02:00
Uppdaterad 1 september 2021 02:00

Foto: Alex Ataseven.

Idag presenterade Södertälje kommun den nya stadsdirektören som kliver in efter en intensiv process. Det blir den gamla VDn för Telgekoncernen, Stefan Hollmark, som kommer tillbaka och kliver in som ny stadsdirektör.

– Jag har fått mitt drömjobb, det kan jag lätt säga, sa Stefan Hollmark under pressträffen.

Det va en glad och positiv Boel Godner som öppnade pressträffen med att välkomna Stefan Hollmark tillbaka till Södertälje kommun.

– Stefan Hollmak är precis den vi ville ha. Han har erfarenhet av Södertälje, erfarenheten av att vara kommundirektör och god känsla för Södertälje, säger Boel Godner (S) kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd.

Stefan Hollmark lämnade Södertälje kommun och Telgekoncernen efter 20 år och tog tjänsten som kommundirektör i Tyresö.

Nu lämnar han Tyresö efter 2,5 år och återvänder till Södertälje och presenterades på en pressträff på kommunens foajén.

– Jag gjorde ett aktivt val när jag sökte till stadsdirektörsjobbet för fyra år sedan, men då fanns inte det här jobbet. Jag har mitt hjärta här och brinner för Södertälje och det ska bli otroligt kul att få komma tillbaka, säger Stefan Hollmark.

Han kliver in efter den tidigare stadsdirektören, Rickard Sundbom som lämnade efter ett erbjudande från Region Stockholm i våras. När Stefan kliver in i tjänsten är ännu oklart.

– Det är något som Södertälje kommun behöver göra upp med Tyresö kommun, säger Boel Godner.

Dela artikeln