🕝 1 minuter
Han blir sjukhusets nya styrelseordförande
Publicerad 3 februari 2024 06:00
Uppdaterad 3 februari 2024 03:05

Styrelseordförande Peter Graf och vd Anna Gerber Ekblom. Foto: Södertälje sjukhus

Efter årsskiftet tog Peter Graf över rollen som styrelseordförande för tre sjukhus: Södertälje sjukhus, Danderyds sjukhus och Södersjukhuset.

Med en gedigen bakgrund inom vården fick Graf förtroendet att efter årsskiftet tillträda som ny styrelseordförande för den gemensamma styrelsen som övervakar Södertälje sjukhus, Danderyds sjukhus och Södersjukhuset. Graf, som tidigare tjänstgjort som vd för vårdbolaget Tiohundra, kommer med erfarenhet från ledande positioner inom akutsjukvård, psykiatri, äldreomsorg och primärvård.

– Jag är stolt och glad över att få presentera våra fina verksamheter för vår nya styrelseordförande Peter Graf, säger Södertälje sjukhus vd, Anna Gerber Ekblom.

Med medicinsk expertis som specialistläkare och docent i öron-näsa-hals, tillsammans med ledarerfarenheter från bland annat Huddinge Universitetssjukhus och Astrid Lindgrens barnsjukhus, samt även en tidigare roll som vd för Danderyds sjukhus i sitt CV, tillträdde han den nya rollen den 1 januari 2024.

– Jag är jätteimponerad och glad över den fina stämningen här på Södertälje sjukhus. Jag var varit runt på stora delar av sjukhuset, bland annat på akuten, förlossningen och på smärtmottagningen. Jag har träffat tillmötesgående och välkomnande medarbetare, säger Peter Graf.

(Annonslänk)

Dela artikeln