🕝 1 minuter
Halv miljard extra till sjukvården - Så mycket får Södertälje Sjukhus
Publicerad 8 april 2022 02:00
Uppdaterad 8 april 2022 02:00

Region Stockholm delar ut 500 miljoner kronor extra till akutsjukhus och närsjukvård för att förbättra tillgängligheten och kvaliteten.

250 miljoner delas ut till Akutsjukvården och 14,9 miljoner kronor av dessa är avsedda till Södertälje Sjukhus.

Merparten av pengarna fördelas mellan sjukhusen, vårdcentralerna och andra vårdområden.

Syftet med tillskottet på en halv miljard kronor är att stärka vården efter pandemin och för att bidra med en ordentlig återhämtning. 

– Tusentals människor behöver gå på vårdbesök, operationer och behandlingar samtidigt som nya patienter med nya vårdbehov också ska få hjälp. Vi behöver fler vårdplatser på sjukhusen, vilket betyder bättre bemanning och bra arbetsvillkor. Vi behöver fortsätta förstärka vårdcentralerna, där husläkare, distriktssköterskor, psykologer och andra professioner ska kunna ta emot både uppskjutna och nya besök, säger hälso- och sjukvårdsregionrådet Anna Starbrink (L) i ett pressmeddelande. 

Vidare berättar Anna Starbrink (L) att sjukvårdens budet för 2022 utökades med 2,2 miljarder, samt att det fanns utrymme för snabba beslut om nya satsningar. 

– När fjärde vågen av pandemin slog till såg vi ett behov av sådana förstärkningar för att ge vården nya möjligheter att hantera situationen på ett bra sätt för både personal och patienter. En halv miljard tillsköts och nu kommer vi besluta hur de fördelas. Vi överväger noggrant var varje krona gör bäst nytta och 55,5 miljoner kronor återstår att fördela, berättar Anna Starbrink (L).

Dela artikeln