🕝 3 minuter
Hade höga förväntningar på sig: "Jag hade extremt många chanser"
Publicerad 6 april 2024 18:29
Uppdaterad 6 april 2024 18:42

Ludwig Blomstrand
Foto: Shamash Oyal

Tillsammans med Sebastian Dyk var Ludwig Blomstrand den spelare som presenterades i samband med att fans och sponsorer samlat in pengar till SSK för att värva de samma.

Förväntningarna var stora men säsongen blev kortare än de båda hade hoppats på.

-Det är klart att det är surt fortfarande, säger Ludwig Blomstrand.

Nu när de olika slutspelen fortfarande är i full gång blir det en än tyngre reminder. Att det är nu det ska vara den bästa tiden på året som hockeyspelare.

-Slutspelet är fortfarande i gång, man hade kunnat göra mycket för att spela hockey nu, säger Blomstrand.

Ni har haft samtal och möten, vad kommer egentligen fram då?

-Det är ju ingen som är nöjd med hur det slutade, det är det som varit det sura. Jag tror att alla är med på den sidan.

-Vi kom inte upp i den nivån som vi hade visat tidigare under säsongen. Vi hade ju en fin grundserie men hade man kunnat sätta fingret på det så hade vi nog kunnat lösa det lite tidigare.
Det gick fort i slutspelet, det var speciellt och ingen som hade tänkt tanken liksom.

Slutet av grundserien var ju en dipp, svårt med målskyttet och Powerplay klickade inte. Tänker att det var något som ni också bar med er in i slutspelet.

-Precis, men känslan var ju i alla fall i de första två matcherna i slutspelet att vi var det bättre laget.

-Att vi hade väldigt mycket kvalificerade målchanser och jag hade extremt många chanser som man måste kapitulera på, så är det ju. Man vinner ju inte matcher om man inte gör mål.

Alla steppar ju upp, målvakterna bli bättre och tätare vilket gör att det krävs lite extra för att göra mål.

-Exakt, det var ju tufft. Vi ledde ju i de tre första matcherna. De gick till övertid och vi torskade dem, vi måste ta mer betalt av chanserna man skapar.

-Jag tycker inte det var något fel på arbetsinsatsen. Match 3 och 4 var kanske lite sämre matcher av oss.

”Blomman” kom tillbaka till SSK med stora förväntningar på sig. Han har historik av att vara en stor målskytt. Därav kommer också krav och förväntningar. 10 mål och sammanlagt 25 poäng skrapade Blomstrand ihop på de matcher 42 matcherna han spelade den här säsongen. En besvikelse, inte minst för honom själv.

-I de bästa av världar skulle man vilja göra mål hela tiden. Men någonstans så hade vi faktiskt i grundserien det väldigt utspritt i målskyttet, vilket är en framgång i sig.

-Det är klart man skulle vilja göra hur mycket mål som helst men det gäller att fortsätta tro på sig själv. Bygga upp och träna på, det är en ny säsong som kommer och då har man förhoppningsvis lärt sig en massa av den säsongen som varit. Att man tar den med sig och blir starkare.

Foto: Shamash Oyal

Vad hittar du hos dig själv som kunde varit bättre när du fått reflektera lite?

-Det är ju framför allt målskyttet, trycka dit lite fler puckar såklart. Det är det främsta, framför allt under slutspelet när jag hade många kvalificerade lägen.

Läs även: Emil Georgsson: ”Presenteras inom en snar framtid”

Södertälje Sportklubb är en klubb som strävar uppåt, att som lag bli bättre för varje år. Som organisation utvecklas på alla områden.
Då blir utvärderingen efter en säsong som inte svarade upp till den sportsliga målbilden extra viktig. Hur tränar man, hur förbereder man sig inför match, kan man ändra sitt mindset till de utmaningar som väntar, osv osv.

-Fysbiten med Grossa är ju världsklass.
Sedan är det ju så att redan efter sista matchen känner man en jäkla revanschlusta. Man vill ju inte göra samma misstag igen.

-Vi är ju några spelare som fortfarande är på kontrakt som varit med om den här resan. Man måste ju lära sig av det. Det blir ju annan typ av hockey i ett slutspel. Och än viktigare där är ju specialteams och vara desperata på lägen man får, då blir mycket vunnet.

Finns det något sätt att jobba på att bli mer jämnare i sitt spel, sin prestation.

-För att bygga en slutspelsrutin så måste man ju vara med och spela den typen av tuffa matcher som de är, där det är mer på spel. På det sättet känns det ju bra att vi är några stycken som är kvar och kan trycka på de bitarna som behövs.

-Alla lag som går till slutspel är ju bra lag, det är mycket tillfälligheter och små saker som avgör en slutspelsserie.

Rent krasst så handlar det ju om att spela som allra bäst hockey i de här matcherna, både som lag och individuellt.

-Så är det ju.

Dela artikeln