🕝 1 minuter
Gratis parkering gäller hela 2022 - Alexander Rosenberg föreslår P-skiva
Publicerad 4 november 2021 01:00
Uppdaterad 4 november 2021 01:00

Parkeringen vid Centralstationen. Foto: Alex Ataseven.

Sedan 8 april har parkeringarna vid Centralstationen, Tom Tits och Torekällskolans parkeringar haft två timmars fri parkering som stöd till lokala handeln efter spåren av pandemin.

Nu förlängs gratis parkeringen hela 2022 och gäller sju dagar i veckan.

– Vi vill pröva det här därför att våra företag i stadskärnan behöver stöttning och hjälp fortfarande. Det är fortfarande nystart efter Corona och då är det viktig att se vad vi kan göra, och det här är en åtgärd vi kan gör för att få igång centrumhandeln, säger Tage Gripenstam ordförande i tekniska nämnden till P4 Södertälje.

De två första timmarna är avgiftsfria och därefter kan man stå kvar och betala beslutad taxa, men Moderaternas Alexander Rosenberg föreslår annat.

För att få mer liv i stadskärnan tycker Rosenberg att man ska använda en P-skiva för att kunna nyttja gratis parkeringen.

– Vi har sett många kommunanställda som står på dom här parkeringen för att dom får två timmar gratis, säger Rosenberg till P4. Vi vill få ner handel, vi vill få ner rörelse och därför tycker vi att det är bättre att ha P-skiva två timmar och att det bara är två timmar som man får stå på dom, säger Rosenberg.

Dela artikeln